Grundskolen

8.a har udeskole

Grundskolen

Efter en kold sommer har en hedebølge nu ramt Danmark og gjort skolestarten til en varm fornøjelse. Heldigvis er der på NSG en del borde i gården, som nu er flyttet ind i skyggen, hvor temperaturen er køligere. 8.a har derfor haft en god start på engelsk, hvor vi terper grammatik, og de unge så småt begynder at forberede sig på deres første terminsprøve i december.

Overordnet er engelsk et fag, hvor tiden flyver, fordi der kun er tre lektioner om ugen. Derfor må undervisningen være målrettet, så vi får mere ud af tiden sammen. På NSG er børnene så heldige, at de har to årlige terminsprøver, en i december og en i juni, både i 8. og 9. klasse. Vi ønsker, at vores børn er godt klædt på til deres ungdomsuddannelse.

Ved at træne dem i 8. klasse, sikrer vi, at de unge mennesker føler sig trygge og rutinerede, når de går op til folkeskolens afgangsprøve i slutningen af 9. klasse. Det skal ikke være manglende erfaring, der afgør udfaldet af deres skolegang.

I udeskole med 8.a glæder vi os også bare til dejlige stunder i skyggen, til at tale om den engelske litteratur, vi læser, og om de engelske musikere, vi lytter til. Vi taler om nære emner såvel som mere abstrakte. Det skal være interessen, der danner grobund for deres læring, og deres input er guld værd. Heldigvis er de fleste børn glade for engelsk, da de har set, hvordan hele verden åbner sig for dem i takt med, at ordforrådet bygges op.

Forhåbentlig får vi en lang Indian summer igen i år og en god første oplevelse med prøven til vinter.