Grundskolen

Flot sejr til Steno1 i First Lego League

Grundskolen

I år var Niels Steensens Gymnasium tilmeldt med et hold i den københavnske finale i First Lego League lørdag den 9. november på Utterslev skole. Temaet for robotbanen var løsninger på bymæssige problemer. Holdet bestod af Viva 8.c, Oskar 8.a, Victor 8.e og Jens 8.e. De havde brugt ekstra forberedelse onsdag og fredag i ugen op til arrangementet, og det bar frugt. Udover at løse opgaverne på robotbanen, hvor vi fik samlet 180 point, så skulle man stille op i en række andre discipliner, blandt andet et projekt hvor man skulle komme med forslag til at forbedre byernes fremtidige udfordringer. Vores projekt var Darrius (piskeris) vindmøller og grønne haver på tagene for at gøre bygninger mere CO2-neutrale. I denne disciplin scorede vi også godt, men vi manglede nok en model og en flottere præsentation for at vinde disciplinen. Vi gjorde det også udmærket i teknologikonkurrencen, hvor dommerne var imponeret over den avancerede robot, som vi havde lavet til at løse opgaverne.

I selve robotkonkurrencen havde eleverne lagt en simpel strategi for at få mange point. Der skulle placeres højhuse ude på banen (se billede 2). Det gav mange point, hvis husene landede indenfor cirklen. Semifinalen gik rigtig godt, men i finalen kom eleverne til at bytte rundt på programmerne på robotten, så jeg troede faktisk, at vi blev nr. 2. Men pigerne fra LFPH på den anden bane kiksede åbenbart også, og så blev slutstillingen: 1. Steno1 180 2. LFPH 145 3. New World 135. Der var i alt 11 hold.

Vi er nu kvalificeret til den skandinaviske finale lørdag den 30. november. Her er vi ikke favoritter, men vi glæder os til at deltage og at have det sjovt!

Af Asger Paaske