Grundskolen

Lommefilm og prisoverrækkelse i 7b

Grundskolen

De fire filmskabere: Rasmine, Osvald, Gustav og Astrid

I 7b har eleverne igennem en længere periode arbejdet med kortfilm som genre i faget dansk. I slutningen af forløbet skulle eleverne producere deres egen film. Vi valgte at arbejde med en ultra-kort film, nemlig lommefilmen, der maximalt måtte vare et minut og som minimum skulle indeholde ti klip. I selvstændige grupper arbejdede de både med storyboard, filmiske virkemidler og klippeteknikker Eleverne valgte selv tema og handlingsforløb. Det færdige resultat blev vist ved en film-festival i klassen. Elevernes film havde mange forskellige handlingsforløb, men havde et fælles omdrejningspunkt omkring det at være teenager med fokus på venskab og venindeskab, uvenskab, kærester, mobning og brugen af mobiltelefoner.

Efter endt afstemning stod det klart at filmen ”Asocial”, blev dette års vinder af Lommefilm-prisen. Filmen satte fokus på brugen af mobiltelefoner, både i forhold til de konsekvenser det kan have for det sociale off-line-liv, men også i forhold til faren ved at være online i trafikken. De fire filmskabere: Rasmine, Osvald, Gustav og Astrid fik overrakt en Oscar-statuette eller ”Guld-dreng”, som han også blev kaldt og efter en kort takketale, hvor både mor, far og hjælpende klassekammerater blev nævnt, var det tid til et velfortjent frikvarter.

Om filmen ”Asocial”: En dreng starter i en ny klasse, men er for travlt optaget af sin mobiltelefon til at ænse, at flere elever og læreren byder ham velkommen. Han fravælger al menneskelig kontakt til fordel for det online liv, og da skoledagen er slut, begiver han sig ud i trafikken, stadig optaget af telefonen. Han ser derfor ikke, at lyset ved fodgængerovergangen skifter til rødt. Lyden af hvinende bilbremser bliver efterfulgt af en sort skærm og en larmende stilhed.