Grundskolen, Nyheder

Med 9. d på sporet af Niels Steensen i København

Grundskolen, Nyheder

På Niels Steensens festdag den 25. november var vi i 9.d var på en kort byvandring, hvor vi fulgte Niels Steensen fra fødsel til død.

Til start valgte vi at sætte os lidt ind i emnet. Vi samlede baggrundsviden om den berømte geolog, anatom og krystallografi, som blev saligkåret i 1988 af pave Johannes Paul II i Rom. Lidt fra skrevne kilder og lidt fra en spændende dokumentar.

Kort efter tog vi afsted på sightseeing.

Dér, hvor Nørre Allé møder Tagensvej, findes foran Københavns Universitetsbibliotek en statue af Niels Steensen ved en båre med en død kvinde. Statuen viser ham under hans forelæsning i det anatomiske teater i København i januar 1673.

Herfra kørte vi videre ind til centrum for at finde Niels Steensens fødested og barndomshjem. I Klareboderne hænger en mindeplade, der markerer, at det var hér, den saligkårede forsker kom til verden.

Efter at have opsøgt mindepladen tog vi hjem og brugte den sidste tid på at lokalisere Niels Steensens grav i Firenze, hvor vi vil besøge ham til foråret på vores studietur. Han ligger i San Lorenzo-kirken.

Skrevet af af Charlotte Hald, 9.d