Grundskolen

Nordisk førsteplads til 8.d i IT-samarbejde

Grundskolen

I efteråret 2019 deltog 8. d i en stor nordisk konkurrence, hvor de sammen med klasser fra 48 andre skoler fordelt overe hele Norden, fandt løsninger på en virkelig problemstilling om bæredygtighed. Hver klasse fik en partnerklasse, og i slutningen af november var der et fælles nordisk seminar, hvor eleverne fik flere konkrete opgaver, som de skulle arbejde med under og efter webinaret.

Konkurrencen var igangsat af Nordic CRAFT, der er et IT-samarbejde om innovativ problemløsning til at understøtte skolernes hverdagspraksis. CRAFT står for ”Creating Really Advanced Future Thinkers”.

Gennem eTwinning-platformen skabte eleverne et netværk med de andre nordiske elever og gav feedback og fik viden. 8.d formåede sammen med sin partnerklasse at skabe kreative og innovative løsninger på problemstillingen ved brug af it.

Nordic CRAFT har fokus på elevernes kompetencer i det 21. århundrede og har en vision om, at de nordiske lande skal være førende på grundskoleområdet, når det handler om elevernes evne til problemløsning via teknologi, samarbejde, kritisk tænkning m.m. 

Inden juleferien offentliggjorde Nordic CRAFT på sin hjemmeside  https://www.craft-it.dk/kick-off-webinar , at 8.d havde vundet i konkurrencen, hvilket betyder, at to elever og en lærer er inviteret til den store undervisningsmesse BETT i London i januar, hvor de, på engelsk, skal præsentere deres arbejde. Stort tillykke til 8.d.

Af Morten Samsø Schmidt og Malene Arp, grundskolelærere