Grundskolen

NSG-elever deltager i den kinesiske nytårsfest

Grundskolen

I forbindelse med fejringen af det kinesiske nytår, som markerede indgangen til Hanens År, fremførte en flok engagerede elever fra 8.a et dansenummer ved den årlige nytårsfest søndag d. 29. jan. 2017, på Københavns Rådhus.

Eleverne og lærerne havde koreograferet og indøvet fri-dansen ”Kina Fantasier”, som illustration af elevernes forestillinger om Kina. Dansen og musikken består af elementer hentet fra både traditionelle kulturformer såsom Kung Fu og Beijing-opera og elementer hentet i moderne kulturformer såsom rap-musik og hip-hop miljø m.m.

Den kinesiske nytårsfest er en central bestanddel i kulturudvekslingen i mellem dansk- og kinesisk kultur. Tusindvis gæster overværede denne storslåede, kinesiske højtid og gæsterne omfattede blandt andre ambassadøren samt kultur- og generalkonsulen fra den kinesiske ambassade i Danmark, Børne- og ungdomsborgermester i København, Pia Allerslev samt formanden for Den Kinesiske Forening. Udover lykønskninger fra bl.a. borgermesteren og ambassadøren sendte Statsminister Lars Løkke Rasmusen en videohilsen til festdeltagerne i hvilken han ønskede festdeltagerne et godt kinesisk nytår samt et fortsat godt venskab- og samarbejde i mellem Danmark og Kina.

Eleverne opførte det indøvede dansenummer med selvsikkerhed og præcision og elevernes kreativitet i forhold til musikkens- og dansens samlede udtryk, som fusionerede stilarter indenfor dansk ungdomsmusik- og dans med ditto stilarter indenfor kinesisk kultur, efterlod publikum dybt imponerede og med et stærk- og varigt indtryk af NSG´s kinesiske profil.

Udover NSG-elevernes optræden, indbefattede arrangementet 18 øvrige underholdningsnumre udført af henholdsvis herboende kinesere og danskere med interesse for kinesisk kultur. Samlet set gav dagen således eleverne et væld af oplevelser bestående af både Kung Fu-show, folkedans, løve- og dragedans samt kinesiske/danske sange- og musik. Dagen sluttede på fornemmeste vis med et storslået fyrværkeri-show.

 

af Liao Dong