Grundskolen, Nyheder

På ryste-sammen-tur til Helsingør

Grundskolen, Nyheder

Skolen på Jagtvejen, Niels Steensens Gymnasium, sendte midt i december igen en gruppe unge mennesker afsted på lejrtur. Denne gang gjaldt det den gamle købstad Helsingør, hvor Holger Danske endnu er at finde under Kronborgs gamle fæstning.

Det er kutyme for nye klasser på NSG, at man tager på lejrtur for at blive rystet sammen på kryds og tværs. Turene har strakt sig fra Vadehavet i vest, over den Gamle By i Aarhus i midt og sildebyen Svaneke i øst, til Svendborgs smukke kyst i syd samt Kronborg i nordøst. Formålet er at skabe positive relationer for de kommende fire års kammeratlige samvær i klassen.

Lærerne Rasmus og Tine rejste med 7.d, og humøret var højt, da de forlod Østerbro. Efter knap en times togtur slentrede alle gennem de små stræder i Helsingør ned til stranden, der førte direkte til lejrstedet. Efter indkvartering stod den på havnetur, borgtur og til sidst strøgtur, inden klassen og lærerne om aftenen spillede bingo i en af de smukke stuer med udsigt til svenskekysten. Næste dag drog klassen til Renæssance Kælderen i Stengade 77, hvor en nydelig ældre herre ved navn Max bød velkommen. I sin kælder serverede Max varm chokolade og wienerstang fra et flere århundreder gammelt køkken med indre brønd, mens anekdoter og andre himmelske fortællinger fra fortiden strøg ud af hans mund. Som afslutning viste Max rundt i den gamle købstad, hvor det gamle katolske kloster fra 1500-tallet var et af højdepunkterne. Herefter gik turen i hjemad til det smukke København.

Skrevet af Rasmus Werner, grundskolelærer