Grundskolen

Rottens År på NSG

Grundskolen

Kantinen var superflot dekoreret med papirklip, røde lygter og kinesiske skrifttegn, da NSG’s grundskole markerede det kinesiske nytår den 31. januar med dans og optræden, quizzer og præmier.

Skolens tre kinesisklærere, Jianshu Chen, Liao Dong og Xiao Ju Wu havde udtænkt et sprudlende program sammen med 6., 7. og 8. klasserne, og forventningerne, ambitionerne og energiniveauet passede perfekt sammen. Alle var nemlig tårnhøje.

Nogle af indslagene genopfriskede vores viden om det kinesiske nytår og nytårstraditionerne. I år er det Rottens År, og det fik eleverne lov til at brillere med på Kahoot. Men takket været 8.c og d, der selv havde skrevet manuskript, fik vi også et skuespil om, hvordan det mytiske monster Xi blev besejret for lang tid siden, så kineserne kunne fejre nytår i fred.

Musikindslag blev det også til, blandt andet en flot solo af en dygtig saxofonist fra 6. c, ligesom nytårsvals ved 6.b og et kombineret program med sang og dans med 7. a, blev mødt med langvarige klapsalver.  Kung Fu, den kinesiske dyrekreds og folkesange blev også sat dygtigt i scene af klasserne.

Til sidst var der ”fitness dans”, hvor alle virkeligt fik rørt sig og brændt den energi af, der var tilbage efter det fire timer lange program. ”Jeg tror aldrig, det har været så overdådigt”, sagde rektor Lise Baadsgaard Jepsen, da hun takkede elever og lærere. ”Det kinesiske nytår er en af de traditioner på NSG, som vi kan være stolte af”, tilføjede hun.

 

Se endnu flere billeder på Niels Steensens Gymnasiums side på Facebook