Grundskolen

Skolevalget 2017

Grundskolen

Den 2. februar 2017 blev der afholdt skolevalg for 8., 9. og 10. klasser over hele Danmark, og det inkluderede Niels Steensens Gymnasium. Eleverne i de forskellige klasser, der var meldt til skolevalget, fik hver uddelt et valgkort, præcis som vi ville have fået det, hvis vi var fyldt 18 år. Vores klasse, som var valgansvarlig, byttede derefter valgkortet til en stemmeseddel, og eleverne blev vist ind i en stemmeboks for at sætte deres kryds.

 

Stemningen var god, og de elever, der kom for at stemme, var meget begejstrede for at få indflydelse på dansk politik. Skolevalget har fået mange flere elever til at interessere sig for politik, som Clara fra 8. klasse også fortæller os: ”Før skolevalget hadede jeg politik (…), men nu synes jeg faktisk, det er ret spændende”. Vi synes også, at det er interessant at se, hvad vores generation stemmer, da valgresultaterne muligvis kunne blive Danmarks fremtid!

Op til valget har vi deltaget i en paneldebat mellem ungdomspolitikere fra forskellige partier og valgt vores egne mærkesager. Mærkesagerne har vist sig at betyde meget for hvem, der er blevet stemt på. En af de mest populære mærkesager på NSG har klart været at fjerne topskatten. Men selvom krydserne i Englesalen blev sat meget forskelligt, endte valget med en rød sejr. Radikale Venstre fik flest stemmer, og sammenlagt fik rød blok næsten dobbelt så mange stemmer, som blå blok fik på Niels Steensens Gymnasium.

Skrevet af Amalie Christoffersen og Olivia Permin, 9.e