Grundskolen

Til Budapest med 9. b

Grundskolen

Studierejsen i 9.b gik i dette skoleår til Budapest. Mandag formiddag mødtes vi alle i lufthavnen og fløj sammen dertil. Da vi landede, tog vi en bus direkte til hotellet og spiste på en restaurant lige ved siden af. Tirsdag var vi sammen i Gellertbadet, som er stort spabad. Budapest er kendt for sine varme kilder, og et besøg stod højt på vores liste. Det var en heldig dag, vi havde valgt, for temperaturen krøb helt op på 36 grader! Samme aften var vi med til at fejre Ungarns fødselsdag med stort festfyrværkeri over Donau. Ungarn som nation går tilbage til ca. 1030, og landet fejrer snart 1000 års fødselsdag.

Om onsdagen var vi på det ungarske nationalmuseum og lærte mange spændende ting om ungarsk historie, heriblandt hvilke lande der har okkuperet området, fra det moderne Tyrkiet, det asiatiske Mongoliet til Habsburgerne i nuværende Østrig samt Sovjetunionen.

Dagen efter var vi på kanalrundfart på Donaufloden, som deler de to bydele Buda og Pest. Her fik vi lov til at se alle de smukke omgivelser, heriblandt frihedsstatuen ”Szabadság-szobor”, et monument for dem der mistede livet for Ungarns frihed og uafhængighed. Figuren holder et stort palmeblad over hovedet og blev rejst efter den nazistiske besættelse af landet efter Anden Verdenskrig. Tidsplanen var ikke så stram, og der var derfor rig mulighed for selv at gå rundt i byen i de grupper, vi havde valgt hjemmefra. Fredag var vi tilbage i Danmark med et stærkere kammeratskab og rige på rejseminder.

Af Veena, A.D., Emilie og Victor 9.b