Gymnasiet, Nyheder

2.g’s spanske rejse

Gymnasiet, Nyheder

Granada Panorama fra La Alhambra Tower

Spansk på A-niveau er en rejse gennem det spanske sprogunivers, som giver bredt indblik i væsentlige sider af historiske, kulturelle og interkulturelle forhold i Spanien og Latinamerika.

Efter at have arbejdet grundigt med grammatikken i 1.g, er 2. g’erne med spansk som sprogfag nået den del af deres rejse i de spanske sprog, hvor de kan formulere enkle sætninger i nutid og datid om almene emner, sig selv og andre personer.

Granada La Alhambra garden

De er ved at skaffe sig et centralt alment ordforråd til brug for mundtlig og skriftlig kommunikation. De kan f.eks. snakke om den berømte Frida Kahlo, om hendes kunst, hendes liv og hendes kamp for at holde fast i de oprindelige traditioner samt give magten til folket i Mexico.

Granada – Flamenco show

Rejsen udføres for det meste gennem læsning af moderne tekster (prosa og litteratur) om f.eks. den spanske borgerkrig. I den forbindelse har vi også set og snakket om filmen ”Pans Labyrint”; en visuel rejse gennem en barsk virkelighed blandet sammen med en farlig fantasiverden. Gloser til dette og andre emner øves vha. spil og øvelser fra bl.a. Quizlet.com, LearningApps.org og Systimes iBibliotek, og i det hele taget anvendes IT ret interaktivt i spansk undervisningen.

Granada Udsigt Plads San Nicolas

Den fysiske (sprog)rejse har for 2.g’erne i år været til Granada, en charmerende spansk by, hvor man kan høre en tydelig udtale af sproget på gaderne, caféerne og pladserne. Her taler de lokale nemlig ikke catalansk, baskisk eller galicisk men udelukkende spansk. Udover det positive sproglige input de blev eksponeret for i fritiden og på udflugterne, gik eleverne på sprogskole tre timer alle tre dage, og modtog undervisning af dygtige indfødte spaniere med store pædagogiske evner. Som Johan fra 2.b udtrykker det: ”Jeg synes sprogskolen gav rigtig god mening, da turen var for at bruge spansk i praksis. En ting er at have timer i spansk, men noget andet er snakke med en nådesløs spansktalende lærer, der nægter at snakke engelsk”.

Granada Sprogskole Diplom

 

Granada – Sierra Nevada i baggrunden

Af Fredda Galea