Gymnasiet, Nyheder, Om NSG

Eventyret om Berlin

Gymnasiet, Nyheder, Om NSG

Der var engang seks prinser, tre prinsesser og en alfahun, som tog til Berlin på studietur. Det var april måned, vejret var koldt – men det regnede ikke og den ene prins bar tilmed shorts alle dagene. Humøret var højt, eventyret tog sin begyndelse med Easyjet.

Mandag aften landede de eventyrlystne i Berlin Schönefeld og tog turen til Meininger hotel tæt ved Friedrichsstrasse, en meget central placering. Værelserne var rigtig berlinerisch indrettet – sådan lidt funky med hems.

Tirsdagen tog sin begyndelse med en ægte eventyrvandring til alle byens seværdigheder. Hver enkelt fik ansvaret for at finde vej til en enkelt særværdighed – og ligeledes holdt hver enkelt et elevforedrag om en seværdighed. Nævnes kan Rigsdagsbygningen, Siegessäule, Brandenburger Tor, Holocaust Mahnmal, Checkpoint Charlie, Gendarmen Markt, Humboldt Universitetet, Alexanderplatz, Fernsehturm og ikke mindst Berlinmuren ved EastSide-Gallery. Prinserne og prinsesserne måtte se i øjnene, at alfahunnen var i god form, så det blev en lang vandring på ca. 12 km spredt over hele dagen. En vandring, som gav tid til eftertanke, til at få talt om stort og småt i eventyrets rige. En ægte retræte…

Her et billede af de seks prinser og de tre prinsesser fra 2.gTY

Tirsdagen bød også på et besøg hos ”The Story of Berlin” museet. Et museum om Berlin. Dette inkluderede en eventyrlig guidet tur til en af bunkerne under Berlin, som var relevante under nazismen og den Kolde Krig – men også i dag! Bunkeren er stadig funktionsdygtig i tilfælde af et atomangreb og til alle eventyrernes skræk kunne den kun rumme under 1% af befolkningen. Så der ville blive panik og anarki, blev vi i truppen enige om. Men interessant var det at se, og den tyske guide var mulig at forstå, så det var en fin underjordisk tur.

Trætte tog vi turen tilbage til hotellet. En lille morfar på sofaen og så mødtes vi til tysk tapas på en udvalgt restaurant i nærheden. Eventyrerne fandt ud af, at tysk mad faktisk kunne være ret udmærket!

Om onsdagen begyndte dagens strabadser på Det Jødiske Museum, som er meget kendt for arkitekturen såvel. Imponeret – det blev vi. Det er et meget interaktivt museum, mange genstande, færre plancher og en del kunstneriske-æstetiske rum, hvor man kan reflektere over essensen af dette pragtværk.

Resten af onsdagen var til eventyrernes store glæde til fri afbenyttelse. Nogle havde vist brug for at sove, andre shoppede/gik på cafe… atter andre… Ja, det vides ikke – man skal nemlig ikke vide alt i eventyrernes verden. Den er magisk.

Alfahunnen havde givet de andre eventyrere opgaven at finde et egnet spisested til om aftenen. Dette viste sig at være et Burgersted på den anden side af Berlin, men så fik vi også set det?

Torsdag gik turen til Hackescher Markt og til den ældste bydel ”Nikolaiviertel”. Derefter tog alle eventyrerne en rejse ud til det tidligere Stasi-fængsel ”Hohenschönhausen”. Her fik vi først et lynkursus af alfahunnen i tysk historie, derefter fik vi en guidet tur i  to timer. Spørgsmålene trængte sig på, der blev givet mange svar – mange var overraskede, nogle forundrede – der blev genereret stof til eftertanke. Et besøg værd – husk at booke i god tid, der er ca. ½ års ventetid til guidede ture!

Vi skulle tilbage til hotellet for at hente kufferter – desværre fandt én af prinserne ud af, at han havde glemt sin rygsæk på Alexanderplatz, sådan 40 min. inden togafgang til lufthavnen. Der kunne jo være afgørende ting i denne, så den blev hentet i lynets hast. Tak Subway for at den ikke blev stjålet og tak til prinsen for, at der kun var en hårbørste og en oplader deri af vigtige ting – grinet blev der og afsted til lufthavnen.

Tak for en dejlig tur 2.gTY!

Mvh. Alfahunnen, Sannie