Gymnasiet, Nyheder

Hele 10 NSG-elever optaget på Akademiet for Talentfulde Unge

Gymnasiet, Nyheder

Niels Steensens Gymnasium har altid investeret i talentudvikling for vores unge gymnasieelever. For syvende år i træk, har vi fået optaget alle indstillede elever på  Akademiet for Talentfulde Unge. I år drejer det sig om hele 10 elever fra gymnasiet, der de næste 2 år følge et fagligt akademisk program ved siden af den almindelige undervisning.

De elever der er optaget i år er: 

Andreas Espensen Troelsen (1b 17), Anna Livia Bojlén Lambert (1a 16), Emil Skaarup Blichmann (1b 20), Julie Vind Lykkegaard Nielsen (1d 03), Kassandra Caroline Kaae Steenfos (1a 09), Katinka Bukdahl Søby (1d 05), Mikael Saeedzadeh (1b 22), Mira Rosen Sørensen (1c 11), Torben Asbjørn Juul (1a 23) og Veronica Bitton-Aabling (1a 15).

Vores elever får på denne måde et særligt tilbud om at komme til forelæsninger, deltage i workshops og mulighed for at arbejde projektbaseret med nogle af landets førerende professorer, forskere og virksomheder. Derved kan de skabe nye og værdifulde kontakter med andre unge, som brænder for det samme, og lære af de dygtigste.

I et land som Danmark uden de store naturressourcer er uddannelse det grundstof, der skal bære os godt ind i fremtiden. Vi er som land afhængige af, de unge uddanner sig, og at hver enkel får mulighed for at nå sit fulde potentiale – det gælder også de særligt talentfulde.

I en gymnasieklasse sidder gennemsnitligt to elever, der kan og vil noget ekstra fagligt. De har måske en stejlere læringskurve og en mere kompleks tilgang til og bearbejdning af viden, og derfor stiller de også andre krav til læring end de øvrige elever.

Det handler ikke om favorisering, men om at tilbyde en gymnasieuddannelse der appelerer bredt, og som understøtter vores elever med præcist det, den enkelte elev har brug for. Derfor sætter Niels Steensens Gymnasium også en ære i at understøtte vore talentfulde elevers læring, og det er grunden til, vi med glæde indstiller vore talentfulde unge til optagelse.

Undervisningen på ATU diplomprogram foregår efter skoletid og i weekender sammen med hundredvis af videbegærlige og skarpe unge hjerner og hjerter. I alt 100 obligatoriske timer inkl. en camp, samt mulighed for at vælge en lang række enkeltstående oplæg.

Programmet består af faglige oplæg, workshops og projektarbejde i samfundsvidenskab, naturvidenskab og humaniora samtidig med, der sættes fokus på personlig udvikling og samarbejde. De talentfulde unge lærer, hvordan man søger feedback, ser sig selv med kritiske øjne og oplever modgang som mulighed for udvikling. De hjælpes til at se, hvad der udfordrer og motiverer dem. På den måde klædes de samtidig på til at træffe fremtidige studie- og karrierevalg.

Programmet indeholder:

Naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og humanistiske oplæg, teorier, modeller og cases på et højt niveau.

Hjælp til studie- og karrierevalg via besøg på universiteter, organisationer og virksomheder.

Konkrete studieværktøjer som f.eks. akademisk opgaveskrivning, skriftlig formidling og præsentationsteknik.

Personlig udvikling i et stimulerende og udfordrende fagligt og socialt fællesskab med andre unge talenter. Fokus på motivation, mål, samarbejde og feedback.

Forelæsninger, oplæg og workshops med førerende forskere, opinionsledere, virksomheder og andre eksperter indenfor et bredt fagligt felt.

Hvert semester består af ét modul, hvor vi stiller skarpt på talentudvikling, et større videnskabeligt modul, der fokuserer på faglige temaer samt et modul med studieværktøjer. Deltagerne vælger mellem forskellige forløb, der sikrer bredden i programmet.

Vi ønsker de 10 elever der er indstillet og optaget i 2018 tillykke, og glæder os til at se jer drage nytte af dette tilbud.