Gymnasiet, Nyheder

Kinesisk udvekslingstur hos Ren Da Fu Zhong 2018

Gymnasiet, Nyheder

Lige før påske var otte 2.g-elever sammen med to af deres lærere, Anna Søvndal og Jianshu Chen, ni dage i Beijing for at besøge NSG’s partnerskole Ren Da Fu Zhong RDFZ, som vi har samarbejdet med i snart 10 år.

Vi boede på skolens hotel, undtagen i weekenden hvor eleverne boede hos deres kinesiske værtsfamilier.  Vi blev undervist i kinesisk sprog, Kung Fu-Chang Quan, stempeludskæring med elevernes kinesiske navne, traditionelt kinesisk maleri, det kinesisk uddannelsessystem og meget andet. Der blev serveret lækker kinesisk mad for os hver dag.

Et af de absolutte højtpunkter var mandag morgens flaghejsningsceremoni, hvor vi blev præsenteret for alle skolens 3-4.000 elever og lærere fra et podium, sammen med tre andre skoler fra forholdsvis Canada, USA og Japan. Nadja (2.b) holdt en kort takketale på kinesisk på vegne af NSG og høstede stort bifald fra alle sider. Om eftermiddagen kørte skolen os ud på sightseeing med en professionel guide til Den kinesiske Mur, Den Forbudte By, Himmeltemplet, Lamatemplet, Det nye Sommerpalads, Kung Fu-Show samt Hutong-områderne, hvor vi fik en tur med rickshaw og blev inviteret indenfor hos en kinesisk familie.

Det var en meget spændende tur, og det var svært at sige farvel og tage hjem igen. Men vejret var supergodt, eleverne fik øvet deres kinesisk, skolen var fantastisk, de kinesiske værtsfamilier meget imødekommende, maden (inklusiv dumplings) var fantastisk, og seværdigheder var storslåede. Til næste skoleår kommer vores partnerskole RDFZ til Danmark på genbesøg i august, og vi glæder os til at tage godt imod dem her på NSG og vise dem København.

 

 

 

Af Jianshu Chen