Gymnasiet, Nyheder

Samlet som klasse, langt fra omverdenen

Gymnasiet, Nyheder

Hvert år tager alle elever fra Niels Steensens på retræte til Klitborg for at få en pause fra den travle gymnasie-hverdag. Man kommer ud i naturen, langt væk fra storbyen for at komme tæt på hinanden.

Her tager man emner som fællesskab, stress og værdier op og reflekterer både som person og som klasse. Man siger, at gymnasiet skal være dannende, og det er lige det, retræterne handler om, når man reflekterer over og bearbejder emner, der er relevante for lige den tid, man er i. Her i 3.g har vi arbejdet med personlige værdier, som gjorde os klogere på os selv og hinanden. Vi har kigget på vores fortid, nutid og fremtid med forskellige øvelser. F.eks. har vi tegnet en graf over vores liv indtil videre med alle dets op- og nedture. Den gennemgik vi i mindre grupper, og mange blev meget berørte over det. Bagefter følte man sig meget tættere på sine venner.

Når der ikke var planlagt aktiviteter, stod programmet på hygge med sin klasse. Vi brugte tiden på rundbold, dåseskjul og en stor Jeopardy-turnering med rigtig lejrskolestemning.

Når man kommer hjem fra retræte, kan man tydeligt føle en kæmpe udvikling som klasse. Men også som individ, har man fået tænkt over sit liv og føler sig bedre rustet til fremtiden og er klar på at tage fat på gymnasiet med fornyet energi.

Af Charlotte & Bugge 3.a