Gymnasiet, Nyheder

Tættere på kommunalvalget med 3g Samfundsfag

Gymnasiet, Nyheder

I forbindelse med kommunalvalget 2017 har 3g Samfundsfag arbejdet intenst med at forstå valgets temaer, vælgernes adfærd og kandidaternes strategi.

I forløbet har vi arbejdet med teoretiske forklaringer på hvad der påvirker vælgernes stemmeadfærd, empirisk med egne analyser af kandidaternes strategi og kommunikation, og vi har været på flere ekskursioner for at mærke kommunalvalgets virkelighed tæt på.

Heriblandt var vi til vælgermøde på Nørrebro med flere af Københavns spidskandidater, bl.a. overborgmester Frank Jensen (A), kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (O), Enhedslistens Nina Hedeager Olsen, Alternativets Nico Grünfeld, og mange flere.

Vi var også på besøg hos Konservative Ungdom på Frederiksberg for at høre om det store frivillige arbejde der ligger bag valgkampen. Her havde vi fornøjelsen af at blive vist rundt af Victor Launtau, som selv er tidligere elev på NSG, og som nu er sekretariatsleder for organisationen. Victor fortalte om KU’s historie og arbejde under valget. Senere fik vi besøg af én af partiets unge kandidater, Sebastian Rønsdal, som fortalte om sine personlige grunde til at gå ind i politik og som også delte ud af gode historier fra Rådhuset.

Forløbet afsluttes i valgugen med et projekt om udvalgte kandidaters strategi og kommunikation og en vurdering af hvor vidt de rammer vælgernes præferencer.

Vi opfordrer alle til at bruge deres demokratiske stemmeret! Vel mødt på valgdagen!

Mvh Ras og 3g Samfundsfag