Mød en NSG'er

Kom til orienteringsaften på skolen torsdag den 19. januar kl. 19-21.Her kan du møde eleverne, lærerne og opleve stemningen. Klar til fællesskab, faglighed og refleksion?Så er din ansøgning næste skridt. Du kan også ringe på 39 16 23 40

Moderne gymnasium. Historiske rødder.

NSG er en katolsk skole grundlagt i 1950 med plads til alle uanset baggrund. Vi tilbyder dig en uddannelse med engagerede lærere, mange internationale aktiviteter og et stærkt sammenhold mellem eleverne på tværs af klasser og årgange. Vi er en skole, hvor den enkelte elev bliver set. Kun to minutter fra metroen.


250

Elever

4

Spor

9

Studieretninger

Vores ni studieretninger

Accepter cookies fra issuu.com for at se dette indhold. Cookie indstillinger

Faglighed, værdier og retræter

NSG vægter fagligheden højt. Men som katolsk skole grundlagt af jesuiterordenen ligger det i vores DNA, at eleverne ikke bare uddannes til glæde for sig selv men til gavn for hele samfundet – til at være ”men and women for others”, som vores engelske søsterskoler udtrykker det.

Målet er at give eleverne mulighed for at bruge deres evner og at give dem det bedste grundlag for det videre uddannelsesforløb efter gymnasiet. Vi har en stærk tradition for at fokusere på den enkelte elevs behov, hvad enten man trænger til en hjælpende hånd med lektierne eller til ekstra faglige udfordringer.

Personlig refleksion er også et vigtigt tema på skolen. Derfor kommer alle klasser årligt på retræte i Nordsjælland, hvor eleverne trækker stikket ud et par dage og tænker over, hvad de vil med deres liv. Retræterne er også en god anledning til sammen at tænke over klassens fællesskab, og de store emner, der ellers fylder i hverdagen: klima, nødhjælp,  flygtninge og meget andet.

Fællesskab

Faglighed

Refleksion

International profil

2 min. fra Metroen

Mød Niels Steensen

Niels Steensen Grundskole og Gymnasium er opkaldt efter den danske naturvidenskabsmand og teolog Niels Steensen (1638-86). Han var født i København men foretog flere studierejser ud i Europa og tilbragte mange år I Firenze.

Niels Steensen var en fremragende anatom, der efter grundige studier kunne påvise, at hjertet er en muskel.

Hans beskrivelse af helt fundamentale videnskabelige forhold betød også, at han i dag regnes for geologiens og krystallografiens grundlægger.

For Niels Steensen var der ingen modsætning mellem tro og videnskab. I 1667 konverterede han til katolicismen og besluttede sig efter en årrække til at blive præst. I 1677 blev han udnævnt til biskop for Nordtyskland og Skandinavien. I 1988 blev Niels Steensen saligkåret i Rom af pave Johannes Paul II.

International profil

Udveksling i USA

NSG har et godt samarbejde med to high schools i Kentucky, som vi hvert år tager over og besøger. Alle elever i 2.g, uanset studeretning, har mulighed for at deltage på turen, som ligger samtidig med de andre studieture omkring efterårsferien.

Turen starter med fem dage i New York, hvor eleverne suger storbyatmosfæren til sig og ser highlights i The Big Apple. Derefter går rejsen videre til to ugers skolegang og oplevelser hos de amerikanske værtsfamilier. Her oplever eleverne en amerikansk teenagers hverdag.

Sprog- og klasserejser

I 2. og 3. g har alle elever mulighed for at komme på rejse og opleve, hvad de europæiske storbyer har at byde på kulturelt, og klasserne har blandt andet været i Paris, Berlin og Barcelona. Desuden har eleverne på kinesiskholdet mulighed for at deltage i 14 dages udveksling med vores partnerskole i Beijing.

Et enestående netværk

Som jesuiterskole er NSG medlem af et globalt netværk af flere end 800 jesuiterskoler verden over. Det giver os mange muligheder for udveksling og for at besøge søsterskoler, når vi er på kortere studieture.

Hvad siger eleverne?

Andreas O., 3.b

Uddrag af Andreas' dimissionstale 2021

“Vigtigst af alt vil jeg huske NSG som stedet, hvor jeg mødte nogle af de sødeste, sjoveste, mest sympatiske og elskværdige mennesker, jeg kender. At se jer hver dag har gjort de her tre år til nogle af de bedste i mit liv, og for at være helt ærlig ville jeg ønske, at det kunne have varet bare lidt længere."

Frej  L., 3.d

Uddrag af Frejs dimissionstale 2022

"På vegne af vores årgang, vil jeg gerne være den første til at sige, at det, som NSG har givet os, er noget helt enestående. Nemlig vigtigst af alt har NSG givet os hinanden.  Vi står klar på denne dag til at fejre vores unikke fællesskab, vores fantastiske præstationer og vores livs fest! Vi fejrer, at vi har hjulpet hinanden gennem tykt og tyndt..."