Gymnasiet, Nyheder

2.g på udveksling til USA

Gymnasiet, Nyheder

Hygge i haven

Hygge i haven

I tre uger i oktober var 16 elever fra 2g på udvekslingstur til Kentucky og Ohio i USA, hvor de danske elever boede hos amerikanske familier og fulgte familiens teenager i High School. Det var frivilligt for eleverne, om de ville tage imod denne enestående mulighed.

Vi blev mødt med flag og velkomstskilte af de forventningsfulde værtselever og værtsfamilier i Louisville lufthavn, Kentucky, og så begyndte fjorten begivenhedsrige, sjove, udfordrende, sociale og lærerige dage. Blandt andet inviterede familien Birds på en ægte (og lidt tidlig) Thanksgiving Dinner, for at danskerne kunne opleve denne traditionsrige amerikanske højtid. Udover kalkun blev der serveret alverdens lækkerier så som ovnbagte søde kartofler med karamelliserede skumfiduser, kartoffelmos, rolls, bønner, tranebær sauce, pumpkin pie, pecan pie osv.

Undervsining

Undervsining

Når eleverne fra NSG ikke gik i skole eller fulgte med deres amerikanske kammerater i klub eller til fritidsaktiviteter, så arrangerede hver familie forskellige udflugter og oplevelser. Det kunne være familiemiddage, tur til Nashville, football games, ishockey, Halloween-arrangementer, fester osv.

I new York

I new York

Hele turen begyndte med en firedages studietur til New York, hvor vi udover de velkendte seværdigheder som Frihedsgudinden, Ground Zero Memorial og Central Park også besøgte Den Danske Sømandskirke, Ellis Island og fik en rundvisning på Lower East Side, som er New Yorks gamle immigrantkvarter. Den danske sømandspræst fortalte om at repræsentere en etnisk og religiøs minoritet i New York og fik os alle til at reflektere over mange af de kulturelle, sociale og politiske forskelle på Danmark og USA – pointer som eleverne senere vendte tilbage til flere gange sammen med deres udvekslingsfamilier.

20151011-usa-2015-0039

Velkomsten var varm

Afskeden var svær

Afskeden var svær

Svømmeundervisning

Svømmeundervisning

Hygge i hjemmet

Hygge i hjemmet

Koncertsalen

Koncertsalen på St. Xavier vises frem