Grundskolen, Nyheder

Chinese Bridge Vinderne

Grundskolen, Nyheder

Skrevet af Liao Dong

Onsdag d. 5. april afholdte Konfucius Institute på CBS, i samarbejde med den kinesiske ambassade, den danske del af den årlige, internationale, kinesiske sprog- og kulturkonkurrence: Den Kinesiske Bro – Chinese Bridge.

Afholdelsen af Chinese Bridge kører nu på tiende år. Konkurrencen bliver stadig mere kendt og populær blandt elever som modtager undervisning i kinesisk i takt med udbredelsen af undervisning i kinesisk i både Danmark og globalt. Stadig flere elever fra hele verden ønsker at deltage i konkurrencen, og elevernes faglighed i forhold til både sproglige færdigheder og kendskab til kinesisk kultur højnes til stadighed.

I år deltog 13 elever fra 5 gymnasier fordelt over hele landet i konkurrencen. Formålet med konkurrencen var at udvælge de fire dygtigste elever til deltagelse i finalekonkurrencen i Kina i oktober i år.

Liv Meta Holm og Line Ponton Nemeth fra NSG (8.c) deltog i konkurrencen. De var de yngste iblandt deltagerne hvoraf hovedparten er gymnasieelever.

 

De to NSG elever gennemførte konkurrencen selvsikkert. De præsenterede sig godt med fin udtale og interessant tekstindhold. Liv dansede og rappede en kinesisk Bai-etnisk folkesang imens Line malede et kinesisk maleri færdigt på under 3 minutter. De fik stor ros og opmærksomhed fra bl.a. dommerne og publikum på grund af deres sjove talkshows og spændende, kunstfærdige forestillinger.

 

Liv og Line sluttede som de to bedste elever og begge skal repræsentere Danmark i Kina i okt. 2017 i en konkurrence med deltagere fra ca. 90 lande. Alle udgifter i forbindelse med den 17 dage lange rejse/konkurrence dækkes af de kinesiske myndigheder. Eleverne modtager tillige et stipendium som kan benyttes i forbindelse med et ophold i Kina gældende for et semester.

De to “tilskuerpladser” gik til Rysensteens Gymnasium og Tietgen Handelsgymnasium. 

Hr. Liu Biwei, ambassadør ved den kinesiske ambassade i Danmark, Hr. Zhang Yun, attaché på den kinesiske ambassade, og Hr. Carsten Boyer Thøgersen og Fru Suqin, direktører på Confucius Instituttet på CBS, overrakte præmierne til vinderne.

Stort tillykke til Liv og Line!