Gymnasiet, Nyheder

Dimission på Niels Steensens Gymnasium

Gymnasiet, Nyheder

Hele sidste uge stod i studenternes tegn. Først den afsluttende eksamen mandag, tirsdag og onsdag. Så var der studentermiddagen onsdag aften, torsdag og fredag blev der festet og fejret, og endelig lørdag stod der dimission på programmet med den efterfølgende køretur rundt til de forskellige hjem, hvor de glade og stolte forældre skulle traktere de glade studenter. Det er en tradition, der rækker langt tilbage og som alle, der har fået en studenterhue, sandsynligvis mindes med glæde.

For findes der noget mere livsbekræftende end unge mennesker, der efter tre års slid i gymnasiet endelig kan fejre deres vel overståede eksamen?


Som gymnasium føler vi i særlig grad stolthed over det vore elever opnår. Som Rektor Lise Baadsgaard Jepsen sagde i sin dimissionstale:”Jeg og skolens lærere glæder os meget over den udvikling, der er sket med jer gennem jeres år på NSG. Der sker ligesom en forløsning med jer, når I når her til foråret i 3g – vi ser, at I modnes i en ganske særlig grad. Det er en stor glæde at opleve. I har udviklet jer til at være nogle ualmindelige søde, dygtige unge mennesker, der i den grad har taget vores værdigrundlag som Jesuiterskole til jer. I er ikke egoister, der kun tænker på jer selv. I er dygtige, reflekterede, empatiske unge mennesker.

 

Og hun forsatte: ”Det gør os stolte som ansatte på NSG, at vi kan sende en sådan flok videre ud i livet. Det jeres lærere har givet jer med, har I taget til jer – og så har jeres forældre som sidder her selvfølgelig også en stor del af æren. Jeg er sikker på, at det også er de værdier, I har fået med hjemmefra – og at det også er derfor, at jeres forældre har bakket op om jeres skolevalg.”

Vi glæder os over vores elevers flotte resultat, og for flere af vores studenter betød det også en lille løbetur. Traditionen dikterer nemlig at man, hvis man får et 12-tal i sin afsluttende eksamen, skal ud og løbe efter hestevognen (i vores tilfælde lastbilen). I år var der særligt mange, der måtte løbe efter studentervognen. Og i samme åndedrag vi hylder den flotte karakter hylder vi alle eleverne for en bestået studentereksamen.

Et stort tillykke skal lyde til alle vores studenter med jeres eksamen. Vi kommer til at savne jer i dagligdagen, men glæder os over, vi kommer til at se jer igen som Alumni.

Herunder følger et mindre udvalg af billeder fra de dimitterede studenters festlige dag på skolen: