Gymnasiet, Nyheder

Eliteidræt i 1.a

Gymnasiet, Nyheder

Billede af Jesse og Mathias der spiller finale til Kingo Cup i Slangerup.

I 1.a er der forståelse og støtte at hente hos såvel klassekammerater som lærere og ledelsen, når man er Team Copenhagen-elev.

Det kan nemlig være en udfordring at få det hele til at gå op i en højere enhed, når man forsøger at kombinere sin eliteidræt med en gymnasial uddannelse. Det har jeg mærket på egen krop, siden jeg startede i 1.g på NSG i august 2019.

At få chancen for både at morgentræne og gå i gymnasiet, betyder for mig, at jeg får det bedste af begge verdener. Jeg får mulighed for at udfordre mig selv og udvikle mig på et sportsligt og fagligt plan samtidig med, at jeg får lov til at opleve alt, hvad gymnasiet har at byde på af venskaber, studieture og fester.

Billede af 1.a d. 20.12.2019 til juleafslutning.

Selvom vi i skrivende stund kun er et halvt år inde i 1.g, har vi allerede etableret tætte venskaber, og klassekulturen emmer af deltagelse, glæde og grin. Jeg mærker hver dag, hvordan de andre hjælper og motiverer mig. Man kan ikke andet end at smile, selv på en mørk, kold november-mandag, når man træder ind i klassen, hvor alle bidrager med god energi til fællesskabet. Jeg har givet mere plads til den del af mig, der finder glæde i sporten i hverdagen, da alle min kammerater har udvist engagement og anerkendelse, og nogle endda har prøvet kræfter med badminton selv ved at tage med mig i hallen og give den gas.

Fra ledelsen har jeg fået stor opbakning, som både involverer samtaler og udskydelse af opgaver, og fra lærerne, har jeg mærket stor villighed til at tage hensyn til min situation. I klassen kan man altid få en varm krammer, og selvom de andre ikke er i samme situation som jeg, har de stor respekt for min dedikation, og de vil gerne inddrages i min badmintonverden.

Af Jesse Simone Nelson 1.a