Gymnasiet, Nyheder

Giv os naturen tilbage – men hvordan?

Gymnasiet, Nyheder

Emneugen endte med et sandt festfyrværkeri af kreative og innovative projektforslag til forøgelse biodiversiteten på konkrete lokaliteter f.eks. Fælledparken, skolegården, hjemme hos eleverne selv. Midt i en coronatid og med fjernundervisning formåede eleverne at vælte deres lærere omkuld, med fagligt gode og kreative innovative projektforslag. Mathilde og Sarah fra 1d. skrev om forløbet:

“Projektdagene i emneugen 2021 handlede i 1d om, hvordan vi alle sammen kan give en hjælpende hånd til vores truede insekter og plantearter i vores byer. Overskriften for vores emne var: “Giv os naturen tilbage – men hvordan?”.

Eleverne har lavet deres egne kreative og innovative projektforslag til, hvordan de med konkrete virkemidler kan fremme biodiversiteten i deres egne haver, gårde, parker på baggrund af artikler, hjemmesider og DR-udsendelsen “Giv os naturen tilbage”, hvor “Bonderøven” og Hjørring Kommune arbejder sammen om at fremme biodiversiteten i kommunen. 

Der er både blevet lavet slogans, apps, kataloger, præsentationer, som understøtter elevernes konkret “Før og efter-biodiversitetsprojekter” af f.eks. skolegården på NSG, Fælledparken, Søndermarken, Vigerslev Parken, private haver, fælles områder ved parkeringspladser.”

Herunder følger et par visuelle eksempler på det arbejde der blev præsenteret: