G10, Grundskolen, Gymnasiet, Nyheder

Godt på vej til pædagogikum på trods af coronakrise

G10, Grundskolen, Gymnasiet, Nyheder

Hvert år udklækker NSG nye, flyvefærdige gymnasielærere, og det har coronapandemien heldigvis ikke fået lov at ændre ved.

Tirsdag den 28. april var det Michala Dahl Mensings tur, da hun med glans bestod den praktiske prøve i pædagogikum og nu er næsten fuldt uddannet gymnasielærer i informatik, fagligt såvel som pædagogisk.

Et års studier, tre besøg af Undervisningsministeriets tilsynsførende og en større skriftlig opgave skal der til, før pædagogikumkandidaten er i mål. Undervejs er der rig lejlighed til at arbejde både med læringsteorier og med dynamikken i klasselokalet, og det sikrer overskud i den daglige undervisning.

Selvom coronakrisen ikke fik lov at forhindre prøven, spillede de mange forholdsregler, som NSG har taget, alligevel ind. Der var således ingen elever til stede i klasselokalet til Michalas afgørende time med 3.g. De sad i stedet for derhjemme foran computerne, og hele modulet blev afviklet virtuelt. 

Derfor var det også perfekt, at det netop er informatik, som Michala underviser i. Lærer og elever mødtes i MS Teams og talte om klassens projektarbejde og logbøger, mens fagtermer som ”variabler” og ”arrays” fór gennem fiberkablerne. Tiden fløj også afsted, og da modulet var ovre, og tilsynsførende og kursusleder havde voteret, var der ingen tvivl: Michala havde bestået med bravur.

Stor var lettelse, og det samme var smilene og den blomsterbuket som rektor Lise Baadsgaard Jepsen kvitterede med.

Nu venter den skriftlige, såkaldte teopædopgave som kronen på værket. Den skal afleveres i slutningen af maj, og hele NSG krydser fingre og ønsker held og lykke.