Gymnasiet, Nyheder

Introdage på NSG: velkommen til 1.a, b, c, d.

Gymnasiet, Nyheder

Der var nok mange, der havde hjertebanken, da de nye 1.g’ere blev modtaget på Niels Steensens Gymnasium mandag den 10. august. For hvad ventede bag skoleporten? Og var der nogen kendte ansigter blandt de andre elever?

Men det var ikke kun blandt eleverne, at der var spænding. For ledelsen og lærerne, der tog imod i skolegården, var det også en stor dag fuld af forventning. Over 100 unge mennesker, som man skal lære at kende, og som man skal følge de næste tre år! Og det hele starter nu!

Den første dag har sine faste procedurer med orientering fra rektor og teamlærerne, fotografering til studiekort samt rundvisning på skolen af tutorerne fra 2. og 3.g. Siden stod den på stjerneløb (som 1.c vandt) og andre aktiviteter i Fælledparken organiseret af idrætslærerne. Det strålende solskin krævede faktisk en is, og det blev der heldigvis også plads til.

Tirsdag begyndte den almindelige undervisning, men onsdag morgen stod eleverne atter i Fælledparken til faglig speeddating. De fleste havde nok allerede fået snakket med nogle af kammeraterne, men med speeddating kommer man virkelig i gang med at lære hinanden at kende.  Er du opvokset i en lille eller stor familie? Hvad er det mærkeligste, du nogensinde har drømt? Det er sjov at stille sådanne spørgsmål, og det er sjovt at svare på dem. Og lige med ét har man en god samtale i gang. Siden gik øvelserne ud på at organisere klasserne på forskellige måder, hvor man både skulle kunne samarbejde og bruge det, som man lige havde lært om hinanden.

Torsdag og fredag står den også på almindelig undervisning i klasserne, men introforløbet er heldigvis ikke helt fordi. Det gode vejr fortætter jo, lader det til. Og der er rygter om en strandtur for alle 1.g’ere på næste tirsdag.  Velkommen på NSG.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Af Andreas Rude