Gymnasiet, Nyheder

Kommunalvalgsdebat på NSG: Hvad brænder du for i København?

Gymnasiet, Nyheder

Debat på NSG om kommunalvalg 2017: Hvad brænder du for i København?

Hvad skal kommunalpolitikerne arbejde med de næste fire år? Skal det være et grønt miljø, integration, kollektiv trafik eller noget helt fjerde? I alt seks kandidater til årets kommunalvalg stod for skud i Englesalen på NSG den 25. oktober, da de mødte skolens 2. og 3.g’ere til en livlig diskussion om visionerne for en endnu bedre hovedstad.

”Hvordan forholder I jer til at bygge nye ungdomsboliger?”, spurgte Naomi fra 2.b Morten Buchwald fra Liberal Alliance. Det havde De Radikales Lartey Lawson også et bud på, der trak på personlige erfaringer med regler og bureaukrati, og det satte skub i formiddagens første debat om, hvordan man skaber plads til alle Københavns nye indbyggere, inklusive dem der flytter hjemmefra.

Lise fra 1.d stillede spørgsmål til Helle Bonnesen fra Konservative om, hvordan man både kan gå ind for sikker skolevej og samtidigt gerne vil bevare bilerne i byen. Var der måske en modsætning her? Trafik, nærmere betegnet elbiler, var også noget, som Emil fra 1.b gerne ville høre mere om, og som særligt Alternativets Stine Skot, Venstres Anahita Malakians og Socialdemokratiets Grethe Shibli var glade for at svare på – hver på deres måde.

Stemningen var høj og spørgsmålene mange, men til sidst løb tiden ud for et super arrangement med masser af stof til eftertanke for de 18-årige, der stemmer for første gang. Politik blev pludseligt meget virkeligt.