Grundskolen, Nyheder

Koncert, sang og dans fra Kina på NSG

Grundskolen, Nyheder

Skoleelever i Beijing laver meget andet end de sædvanlige skolefag, vi kender i Danmark. Det fik 6., 7. og 8.-klasserne en fornem prøve på, da ”Beijing Students Art Troupe” besøgte NSG den 27. september og optrådte med et superflot og varieret program i gymnastiksalen. Her var opera, folkemusik såvel som mere moderne toner, dans og kampsport – alt sammen fremført af kinesiske teenagere i fantastiske kostumer og med ligeså fantastisk koncentration. Ikke en tone var falsk, ikke et trin ramte ved siden af og ikke et hår i de forbløffende frisurer sad skævt!

Besøget var kommet i stand gennem et samarbejde med Det kinesiske Kulturcenter i Danmark og Den kinesiske Ambassade, og såvel kulturdirektøren som kulturattachéen var til stede og overværede programmet.  De kinesiske børn og unge var rejst langt for at optræde for deres danske jævnaldrende, og de fik en varm velkomst og et endnu mere begejstret bifald, da de havde vist, hvad de kunne.

Rektor Lise Baadsgaard Jepsen takkede på NSG’s vegne alle medvirkende og glædede sig over den enestående oplevelse, som skolen og dens elever fik del i. Vi glæder os allerede til det næste besøg!

 

Andreas Rude