Gymnasiet, Nyheder

Lungefunktion, masker og sprit

Gymnasiet, Nyheder

Corona-tid betyder nye regler og dermed nytænkning af undervisningen og nye tilgange til klassiske forsøg. Sidst i oktober skulle 2.ac Bi undersøge lungeventilation og egen lungefunktion som en del af deres forløb om konditionstræning: ”Op med Pulsen”. Men da der ved begge forsøg kan være en øget afgivelse af dråber og aerosoler fra forsøgspersonerne, foregik øvelserne med særlige corona-tiltag og under alle tænkelige sikkerhedsforhold.

Det betød blandt andet trappeløb iført maske, som jo ikke var super behageligt, men eleverne tog det pænt og fik fint udregnet lungeventilation i hvile og efter arbejde. I forhold til spirometrien, altså lungefunktionsundersøgelsen, så var der også her særlige corona-tiltag. Det var for eksempel at puste ind i et tændt stinkskab, at spritte alt udstyr af før og efter brug, at bruge engangsmundstykker og at bære maske, når man ikke skulle puste.

Undersøgelsen gik heldigvis smidigt trods de ekstra arbejdsgange, som førte til en smule ventetid, men alle elever fik målt deres lungefunktion og de var heldigvis alle sammen inden for normalområdet.”

Af Mattias Nielsen, gymnasielærer