Gymnasiet, Nyheder

NSG dyster i DM i Science

Gymnasiet, Nyheder

DM i Science er en årlig begivenhed, som foregår sidst i januar. Konkurrencen er organiseret af European Union Science Olympiad (EUSO) og er primært rettet mod de naturvidenskabelige studieretninger.

Hver ungdomsuddannelse inviteres til at deltage med ét hold bestående af tre elever. Disse elever skal være i gang med deres første år på ungdomsuddannelsen og må den 31. december ikke være fyldt 17 år.

Første runde i DM i science 2020 blev blandt andet afholdt på Sankt Annæ Gymnasium, hvor vi deltog på vegne af klassen. Det var en super hyggelig dag, der gav os mulighed for at anvende alt det, vi har lært i timerne i løbet af 1.g på en praktisk og problemløsende facon. Vi fik udleveret tre opgavehæfter, et for hvert af de tre naturfag (biologi, kemi og fysik). Opgaverne var alle sammen baseret på de forsøg, vi lavede. Vi skulle blandt andet dissekere en kylling for at svare på spørgsmål om dens anatomi.


Vi delte de tre opgaver op imellem os, da dette var nødvendig for at nå at lave det indenfor tidsbegrænsningen. Vi fik hvert ansvar for en opgave, men vi hjalp også hinanden undervejs. Der var et gennemgående tema, der i dette tilfælde var muskler. Opgaverne var sjove, og det praktiske var anderledes, end hvad man som regel laver i undervisningen. I fysikdelen skulle man fx som praktisk del bygge en model af en arm ud af Lego.


Det var en spændende oplevelse, især da vi blev udfordret på flere forskellige områder af de naturvidenskabelige fag. Vi havde det sjovt, selvom vi gik konkurrencen i møde med de obligatoriske sommerfugle i maven.

Af Arthur, Isabella og Anna 1.a.