Gymnasiet, Nyheder

NSG-elever på Ren Da Fu Zhong i Beijing

Gymnasiet, Nyheder

For tiende år i træk var 2.g-elever på ti dages udvekslingstur hos NSG’s kinesiske partnerskole, Ren Da Fu Zhong (RDFZ). Denne gang var hele 15 elever afsted sammen med deres lærere, Jianshu Chen og Andreas Hastrup. 

Formålet med turen var at styrke elevernes kendskab til kinesisk sprog og kultur, og det var der alle forudsætninger for. Udgangspunktet var hverdagen på skolen, hvor vi boede og fulgte undervisningen. Timerne bød både på velkendte fag som engelsk og matematik – og selvfølgelig kinesisk – og traditionelle discipliner som kung fu og malerkunst. Vi mødte en stor gæstfrihed, som blandt andet kom til udtryk ved den ugentlige flaghejsningsceremoni, hvor vi fra skolens balkon blev præsenteret foran flere tusinde elever. Her fik eleverne også mulighed for at takke vores værter – på kinesisk, naturligvis.

Weekenden tilbragte eleverne hos kinesiske værtsfamilier, der inviterede dem med til at opleve livet i Beijing indefra. De lærte eksempel vis at lave traditionel mad, besøgte Beijing Zoo og OL-byen, og shoppede i Wangfujings storcentre og på de berømte silke- og perlemarkeder.

 

Og hvis det ikke var sightseeing nok, skulle vi selvfølgelig heller ikke gå glip af de mange storslåede bygningsværker, som kinesiske kejsere gennem tiden har rejst til politiske, religiøse og militære formål: Den Forbudte By, Sommerpaladset, Himmeltemplet, Lamatemplet og selvfølgelig Den Kinesiske Mur.

Alt i alt bød turen på et unikt indblik i livet i Kinas hovedstad, og vi kunne, mætte af indtryk (og af Peking-and, dumplings og ’hot-pot’) vende hjem til NSG, hvor vi glæder os til senere at modtage elever og lærere fra RDFZ.

 

 

 

Af Andreas Rude