G10, Grundskolen, Gymnasiet, Nyheder

NSG løber for syriske flygtninge

G10, Grundskolen, Gymnasiet, Nyheder

 

Opfordring fra Caritas var klar: Løb for syriske flygtninge!

Mandag den 9. april havde NSG besøg af generalsekretæren for Caritas Danmark, Jann Sjursen, der som optakt til næste uges Caritas-løb onsdag den 18. april fortalte om Caritas og om organisationens arbejde i Jordan for de over 1 million syriske flygtninge, der opholder sig her.

”Caritas er den katolske kirkes bistandsorganisation, der arbejder i over 200 lande og territorier over hele verden. Caritas har 165 nationale afdelinger, og det gør organisationen til en af de allerstørste på området på linje med f.eks. Røde Kors,” fortalte Jann Sjursen. Caritas hjælper alle mennesker i nød uanset tro, etnicitet og nationalitet, og selvom om under 5% af indbyggerne i Jordan er kristne, er Caritas en af de største og vigtigste aktører i landet, når det drejer sig om bistand til de fordrevne fra Syrien. Blandt andet er der 2000 lokale frivillige, der arbejder tæt sammen med Caritas’ professionelle medarbejdere.
 
 
I Jordan er det særligt adgang til sundhed, som Caritas Danmark arbejder med. Jordans eget sundhedssystem er overbelastet, men Caritas Danmark er med til at sikre, der kan ydes lægehjælp til sårede, kronisk syge, gravide, børn med traumer og mange andre.
”Hver en krone, som vi får samlet ind, vil komme flygtningene til gavn”, understregede Jann Sjursen og takkede på forhånd alle NSG’s elever for hjælp til indsamlingen i næste uge.
 
Andreas Rude