Gymnasiet, Nyheder

På udveksling i USA

Gymnasiet, Nyheder

I oktober rejste tolv elever og to lærere på udveksling til USA. Vi var i New York i fire dage og derefter to uger i staten Kentucky.  

Spændingen var mærkbar, da vi elever i matchende hættetrøjer stod i Københavns lufthavn og ventede på vores fly. Dette var en tur, vi havde talt om i mange måneder, så det var næsten surrealistisk, at vi nu skulle afsted. Men kun et par timer efter den lange flyvetur over Atlanten, stod vi midt på Times Square.  Vi var nu omringet af larmende biler, Broadway-plakater, skyskrabere og billboards, som lyste hele gaden op. Selv med jetlag var der smil på alles læber.

I de fire dage, vi tilbragte i New York, lærte vi byen, dens historie og dens mennesker at kende. Og når vi gik ned ad New Yorks gader, føltes det som om, vi var med i en film.  Vi så alt fra Broadway, Wall Street og Trinity Church til Frihedsgudinden. Vi så også 9/11 Memorial, som gav os et indblik i, hvordan byen stadig er påvirket af terrorangrebet i 2001.

Da vi stod klar til at rejse mod Kentucky, var vi spændte på, hvordan det ville være at bo hos en rigtig amerikansk familie. Allerede i Louisville lufthavn, blev vi mødt af glade smil og skilte med ”Velkommen til USA”. Vi fik krammet og mødt dem, vi skulle tilbringe de næste par uger sammen med. Under opholdet fik vi lært om den amerikanske kultur, men også meget om os selv. At gå på en skole med skoleuniform og med en undervisningsform langt fra vores normale hverdag, lærte os virkelig meget. Mange af os opdagede, at USA ikke er som de typiske High School teenagefilm, som vi ser på Netflix. 

Skolen og vores værtsfamilier sørgede for, at vi så hinanden tit. Så da vi den sidste dag stod i lufthavnen, rullede tårerne ned ad kinderne på mange, da de sagde farvel til en helt anden verden, med nye venner og vores amerikanske familie. 

Af Laura Moth-Lund Christensen, 2.b

Julie lavede en videoblog fra turen til USA. Den kan du se herunder:
[vc_video link=”https://vimeo.com/377038284″]