Gymnasiet, Nyheder

Studieskitur for idræt B, Bad Gastein

Gymnasiet, Nyheder

Traditionen tro tog valgfagsholdet idræt B på studieskitur i januar. Destinationen var i år Bad Gastein i Østrig. Busturen forløb uden problemer trods et stort snefald i Østrig i perioden op til afgang. Sneen faldt da også i store, tunge fnug, da vi først kom på pisterne. Dette betød, at pisterne var i god stand, og selvom dele af skiområdet var lukket af sikkerhedsmæssige hensyn, var humøret i top blandt både elever og lærere.


Hver formiddag var der indlagt undervisning. Vores store idrætshold blev opdelt i to mindre grupper bestående af hhv. de mindre øvede og de mere øvede skiløbere. Nogle elever fik slået deres allerførste sving på ski, mens andre blev mere komfortable med avancerede carving- og kortsving.

Hver eftermiddag var der tid til frit skiløb på pisterne. Flere elever var gode til at give hinanden tips og tricks til at blive bedre på ski, samtidig med at skiområdet blev udforsket. Alle var gode til at arbejde med at overvinde både fysiske og mentale grænser.

I løbet af de fire dage vi var på ski, faldt der omkring 120 cm sne. Oplevelsen at se så meget sne falde på så kort tid var et særligt eventyr. I slutningen af ugen nåede vi også at se verdens bedste snowboardudøvere i aktion i Snowboard World Cuppen i slalom. Herefter var det tid til at sige ”auf wiedersehen” og vende snuder hjemad mod NSG efter en rigtigt god skitur.

Af Marcus Shannon, 3. c og Bjørn Duncan Elmquist 3. b