Gymnasiet, Nyheder, Om NSG

Global Young Leaders Conference – NSG var med!

Gymnasiet, Nyheder, Om NSG

Vi var i år så privilegerede at kunne deltage i årets udgave af Global Young Leaders Conference i juni og juli måned. Det var en oplevelse, som både gav os politisk indsigt og venner for livet.  Vi begyndte i Washington, D.C., hvor vi hver fik tildelt et land, som vi skulle repræsentere gennem hele konferencen. Vi endte med at repræsentere henholdsvis Indien og Saudi-Arabien. Det gav os kendskab til den international verden, og vi havde blandt andet folk fra FN ude for at holde foredrag. Vi lærte også gennem simulation, hvordan politisk arbejde fungerer i netop FN, samt hvordan man samarbejder globalt. Ud over det politiske program blev der også lagt op til at skabe kontakter, og vi fik mulighede for at opleve USA’s kultur gennem sightseeing og feltarbejde.

gylc 4

Efter fem dage i Washington, D.C. gik turen til byen, der aldrig sover, a.k.a NEW YORK! Her blev vi indlogeret på Manhattan College, hvor programmet fortsatte, og vi var blandt andet på sightseeing på Times Square. I New York gik den sidste del af programmet ud på at forberede lovforslag, som vi endte med at præsentere i landegrupperne i FN-bygningen. Derved oplevede vi på tætteste hold, hvordan verdens ledende organisation opererer.

Som afslutning på hele turen var vi på cruise, hvor vi blandt andet sejlede forbi den oplyste Frihedsgudinde. Dertil hørte en treetagers fest, som var den perfekte afrunding på en faglig og social tur.

Når vi tænker tilbage, ville vi aldrig have været turen foruden, og vi kan varmt anbefale den til enhver, som elsker at komme ud og udforske verden og få dybe kontakter for livet, samt opleve hvordan politisk arbejde foregår globalt. Tak til Niels Steensens Gymnasium for generøs støtte til turen.

Niels-Mouritz og Sofie Jonsbo