G10, Grundskolen, Gymnasiet, Nyheder, Om NSG

Nytårskoncert med Music Confucius Institute

G10, Grundskolen, Gymnasiet, Nyheder, Om NSG

”Kinesisk musik er altid programmusik – det vil sige, at den forsøger at efterligne noget i naturen som f.eks fuglesang eller vandets rislen.” Sådan lød introduktionen, da NSG-elever fra grundskolens ældste klasser og gymnasiet sidst i februar var til kinesisk nytårskoncert med Music Confucius Institute. Musikfans fra fire københavnske gymnasier fyldte tilskuerrummet i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Koncertsal på Frederiksberg helt ud og oplevede den næste time både hestevæddeløb, tropisk regn og stilfærdig samtale mellem en fisker og en træskærer, alt sammen fortalt gennem klassiske kinesiske musikstykker.

Gu Shengying på zhongruan og Nadja Okrusko på piano opfører "Yunnan Memories"

Gu Shengying på zhong ruan og Nadja Okrusko på piano opfører “Yunnan Memories”

Music Confucius Institute (MCI) blev skabt i 2012 efter et mangeårigt samarbejde mellem Central Conservatory of Music i Beijing og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Ideen er at skabe synergi mellem vestlige og kinesiske klassiske musiktraditioner. Som den skole i Danmark, der har mest erfaring med at undervise i kinesisk, bakker Niels Steensens Gymnasium fuldt op om samarbejdet og har i flere år selv været vært for koncerter med de danske og kinesiske musikere fra MCI.
Overraskelser var der også undervejs i programmet. Et stykke af komponisten Sun Xiaosong, ”Wind of Hometown” (2015) var inspireret af ”Jeg ved en lærkerede”. Og da den stemningsfulde kærlighedssang ”Kanding Love Song” blev opført af kor og orkester, blev vi opfordret til at synge med på omkvædet. ”Yueliang Wan Wan” – månen er halv – lød det igen og igen fra den fyldte koncertsal.