Gymnasiet, Nyheder, Om NSG

Optagelse i gymnasiet på Niels Steensens Gymnasium i skoleåret 2022-23

Gymnasiet, Nyheder, Om NSG

Niels Steensens Gymnasium er et privat gymnasium. Vores elever kommer fra hele det storkøbenhavnske område og udgør en varieret gruppe.

Når du ansøger om at komme i gymnasiet, skal du gøre det via www.optagelse.dk senest 1. marts i det år, man søger optagelse. Det er regionernes fordelingsudvalg, der fordeler eleverne.

På Niels Steensens Gymnasium har vi dog det princip, at vi automatisk optager alle de elever, der søger os som 1. prioritet, og som er erklæret uddannelsesparate. 

Du kan læse mere om uddannelsesparathed her: https://www.uvm.dk/vejledning-og-stoettemuligheder/vejledning/ungdomsuddannelse/uddannelsesparathed

Vil du gerne være helt sikker på en plads på NSG så skriv dig op her. Det er dine forældre, der skal logge ind med NemID, hvis du er under 18 år, og man skal vælge 11. klasse for at blive skrevet op til 1.g. Elever over 18 år skal kontakte kontoret på nsg@nsg.dk eller tlf. 39 16 23 40.

Nye regler fra skoleåret 2023-24

I juni 2021 blev der indgået en politisk aftale om, at der skal laves en ny fordelingsmodel for de offentlige gymnasier, som skal gælde for elevoptag i skoleåret 2023-24. Den nye model baserer sig på afstanden til det ønskede gymnasium fra elevens bolig og på forældrenes indkomst.

Som privat gymnasium vil Niels Steensens Gymnasium ikke være underlagt den nye fordelingsmodel, når den træder i kraft.