Faglighed og fællesskab med den enkelte elev i centrum

Test

Niels Steensen er mere end et gymnasium. Vi har også en stor grundskoleafdeling, der dækker 6. til 10. klassetrin. Vi bor i smukke historiske omgivelser centralt på Østerbro kun 2 minutters gang fra metroen.

 

Klik for tilmelding til informationsmøder om grundskolen i marts og april

Ring til os på 39 16 23 40 om optagelse. Eller send en mail til [email protected]

Moderne skole. Historiske rødder.

NSG er en katolsk skole grundlagt i 1950 med plads til alle uanset baggrund. Vi er både en grundskole, der dækker 6. til 10. klassetrin, og et gymnasium, som du kan forsætte i efter grundskolen. Vi tilbyder dig en skolegang med engagerede lærere, mange aktiviteter og et stærkt sammenhold mellem eleverne på tværs af klasser og årgange. Vi er en skole med den enkelte elev i centrum. Vi følger samme mål som i folkeskolen, og eleverne går efter endt skoleforløb til afgangsprøve på samme vilkår som i folkeskolen. Se fælles mål her.


550

Grundskoleelever

Informationsfolder til elever og forældre

Accepter cookies fra issuu.com for at se dette indhold. Cookie indstillinger

Faglighed, værdier og retræter

NSG vægter fagligheden højt. Men som en katolsk skole grundlagt af jesuiterordenen ligger det i vores DNA, at eleverne ikke bare uddannes til glæde for sig selv men til gavn for hele samfundet – til at være ”men and women for others”, som vores engelske søsterskoler udtrykker det.

Målet er at give eleverne mulighed for at bruge deres evner og at give dem det bedste grundlag for det videre uddannelsesforløb efter grundskolen. Vi har en stærk tradition for at fokusere på den enkelte elevs behov, hvad enten man trænger til en hjælpende hånd med lektierne eller til ekstra faglige udfordringer.

Personlig refleksion er også et vigtigt tema på NSG. Derfor kommer alle klasser årligt på retræte væk fra skolen, hvor eleverne trækker stikket ud et par dage og tænker over, hvad de vil med deres liv. Retræterne er også en god anledning til sammen at tænke over klassens fællesskab og de store emner, der ellers fylder i hverdagen: klima, nødhjælp,  flygtninge og meget andet.

Fællesskab

Faglighed

Refleksion

International profil

2 min. fra Metroen

Mød Niels Steensen

Niels Steensen Grundskole og Gymnasium er opkaldt efter den danske naturvidenskabsmand og teolog Niels Steensen (1638-86). Han var født i København men foretog flere studierejser ud i Europa og tilbragte mange år I Firenze.

Niels Steensen var en fremragende anatom, der efter grundige studier kunne påvise, at hjertet er en muskel.

Hans beskrivelse af helt fundamentale videnskabelige forhold betød også, at han i dag regnes for geologiens og krystallografiens grundlægger.

For Niels Steensen var der ingen modsætning mellem tro og videnskab. I 1667 konverterede han til katolicismen og besluttede sig efter en årrække til at blive præst. I 1677 blev han udnævnt til biskop for Nordtyskland og Skandinavien. I 1988 blev Niels Steensen saligkåret i Rom af pave Johannes Paul II.

International profil

Klasserejser

I grundskolen har de ældste elever mulighed for at komme på rejse og opleve, hvad de europæiske storbyer har at byde på kulturelt, hvad enten vi taler om Paris, Berlin eller Barcelona.

Et enestående netværk

Som jesuiterskole er NSG medlem af et globalt netværk af flere end 800 jesuiterskoler verden over. Det giver os mange muligheder for udveksling og for at besøge søsterskoler, når vi er på studietur.

Hvad siger eleverne?

Mathilde, 8.f

”Jeg kommer til at savne dette fællesskab. Et fællesskab, hvor der var plads til alle, selvom mange af os ikke var med fra 6. klasse.”

Maïa, 8.c

“Noget, som vores skole har lagt vægt på, er retræterne. En uge væk fra skolen og telefonerne, hvor vi i stedet snakker om nyttige ting i livet.”