Vi slår dørene op til skoleåret 24/25

Niels Steensen er et ambitiøst privat gymnasium med en stærk international profil og ca. 250 elever fordelt på fire spor. Vi bor i smukke historiske omgivelser centralt på Østerbro kun to minutters gang fra metroen.

På NSG optager vi elever til 1.g fra vores egen grundskoleafdeling og udefra. Da NSG er et privat gymnasium, er der andre retningslinjer for optagelse. Fx er ansøgningen ikke afhængig af ansøgerens bopæl. Vi har stadig ledige pladser til det kommende skoleår 2024/25. Ønsker du en plads skal du udfylde dette ansøgningsskema til NSG, og så kontakter vi dig.

Spørgsmål? Ring til os på 39 16 23 40 eller 44 12 64 49 eller send en mail til [email protected].

Moderne gymnasium. Historiske rødder.

NSG er en katolsk skole grundlagt i 1950 med plads til alle uanset baggrund. Vi tilbyder dig en uddannelse med engagerede lærere, mange internationale aktiviteter og et stærkt sammenhold mellem eleverne på tværs af klasser og årgange. Vi er en skole hvor den enkelte elev bliver set.


250

Elever

4

Spor

8

Studieretninger

Vores otte studieretninger

Accepter cookies fra heyzine.com for at se dette indhold. Cookie indstillinger

Faglighed, værdier og retræter

NSG vægter fagligheden højt. Men som katolsk skole grundlagt af jesuiterordenen ligger det i vores DNA, at eleverne ikke bare uddannes til glæde for sig selv men til gavn for hele samfundet – til at være ”men and women for others”, som vores engelske søsterskoler udtrykker det.

Målet er at give eleverne mulighed for at bruge deres evner og at give dem det bedste grundlag for det videre uddannelsesforløb efter gymnasiet. Vi har en stærk tradition for at fokusere på den enkelte elevs behov, hvad enten man trænger til en hjælpende hånd med lektierne eller til ekstra faglige udfordringer.

Personlig refleksion er også et vigtigt tema på NSG. Derfor kommer alle klasser årligt på retræte væk fra skolen, hvor eleverne trækker stikket ud et par dage og tænker over, hvad de vil med deres liv. Retræterne er også en god anledning til sammen at tænke over klassens fællesskab, og de store emner, der ellers fylder i hverdagen: klima, nødhjælp,  flygtninge og meget andet.

Fællesskab

Faglighed

Refleksion

International profil

2 min. fra Metroen

Mød Niels Steensen

Niels Steensen Grundskole og Gymnasium er opkaldt efter den danske naturvidenskabsmand og teolog Niels Steensen (1638-86). Han var født i København men foretog flere studierejser ud i Europa og tilbragte mange år I Firenze.

Niels Steensen var en fremragende anatom, der efter grundige studier kunne påvise, at hjertet er en muskel.

Hans beskrivelse af helt fundamentale videnskabelige forhold betød også, at han i dag regnes for geologiens og krystallografiens grundlægger.

For Niels Steensen var der ingen modsætning mellem tro og videnskab. I 1667 konverterede han til katolicismen og besluttede sig efter en årrække til at blive præst. I 1677 blev han udnævnt til biskop for Nordtyskland og Skandinavien. I 1988 blev Niels Steensen saligkåret i Rom af pave Johannes Paul II.

International profil

Sprog- og klasserejser

I 2. og 3. g har alle elever mulighed for at komme på rejse og opleve, hvad de europæiske storbyer har at byde på kulturelt. Studieturene er typisk gået til Rom, Paris, Berlin og Barcelona. Men andre destinationer er også i spil hvert år.

Et enestående netværk

Som jesuiterskole er NSG medlem af et globalt netværk af flere end 800 jesuiterskoler verden over. Det giver os mange muligheder for udveksling og for at besøge søsterskoler, når vi er studietur.

Hvad siger eleverne?

Frej L. , 3.b

Uddrag af Frejs dimissionstale 2022

"På vegne af vores årgang, vil jeg gerne være den første til at sige, at det, som NSG har givet os, er noget helt enestående. Nemlig vigtigst af alt har NSG givet os hinanden.  Vi står klar på denne dag til at fejre vores unikke fællesskab, vores fantastiske præstationer og vores livs fest! Vi fejrer, at vi har hjulpet hinanden gennem tykt og tyndt..."

Emilie K., 3.a  og Fiona M., 3.d

Uddrag af Emilie og Fionas dimissionstale 2023

"Vi har hjulpet hinanden på kryds og tværs af hele årgangen, og vi har klaret os så godt, fordi vi har været der for hinanden. I kan kigge rundt i salen, og så vil hver især helt sikkert se en håndfuld studenter, som har hjulpet jer i den her eksamensperiode. Giv lige en hånd til hinanden. Viden og kærlighed er to ting, der ikke bliver mindre af, at man deler det." "Vi snakkede også om, hvordan NSG ikke er et sted med én specifik type, som man skal passe ind i, men et sted hvor folk kan få lov at være sig selv, og et sted der rummer alle.  Det er det, som gør det her specielt. Det er, hvordan vi kan være så forskellige, men alligevel samarbejde, hjælpe hinanden og være en del af det samme fællesskab. Det er en del af det at være NSG’er."