… med musik og sang, digte og taler, penge og bøn

Det var støtte til Ukraine i det helt store udtræk, da NSG’s forstander, Peter Franklin, kravlede op på halvtaget i skolegården og førte an i en 30 minutters multimedie-event fredag den 18. marts.

Skolens eget band, ”NSG Heavies”, slog takten an, og så tog Peter over med en kort tale om de voldsomme indtryk fra Ukraine og om ønsket om at vise medmenneskelig og tro på, at lyset vil vinde til sidst. For det er helt centrale værdier på NSG.

Musikerne på halvtaget kvitterede med The Cranberries’ klassiske anti-voldshymne, ”Zombie”, mens Ilias fra 1.d gjorde sig klar til at levere et brag af en digtoplæsning med stærke ordbilleder om en forfærdelig og uretfærdig krig.

Handling skal der også til, og bistået af Peter og elevrådsformand Elias fra 3.a, opfordrede Martin Chase og Roman Groszewski fra jesuiterkommunitetet ved Niels Steensens Gymnasium til at støtte det store arbejde, som nødhjælpsorganisationen Jesuit Refugee Service (JRS) udfører i Ukraine. Det kan man gøre ved at bidrage til skolens indsamling, ”NSG hjælper Ukraine”, på mobile pay 8910AX. Men det er også vigtigt at bede for Ukraine, understregede Roman, og på den måde vise solidaritet.

Gule og blå ark fyldte godt op i skolegården, og på dem var trykt Nordahl Griegs smukke ”Kringsat af Fjender”, som elever og lærere sang, så det fyldte hele skolegården. Men de farvede ark skulle også bruges til at løftes højt over hovedet og danne Ukraines flag. Det fangede vores drone perfekt, som man kan se på billedet!

Støttekampagnen til fordel for Ukraine fortsatte frem til påske, og hvordan gik det så?

Det lykkedes heldigvis at nå målet, så vi kunne sende 20.000 kroner afsted til Ukraine via Jesuit Refugee Service.

Læs mere om JRS her: https://jrs.net/en/home/